tirsdag den 26. juli 2011

Tomat- marmelade

Overskriften, lyder underlig ja. :-)

Men har fundet opskriften i en syltebog og det skulle prøves:
ca 1½ kg tomater 
2 øko citroner 
2 øko appelsiner 
800 gr sukker 
4 dl vand 

tomaterne skylles og kommes i en skål hvor de dækkes med kogende vand, efter ca 2- 3 min begynder tomaterne at sprække og skindet flåes af. 
Herefter hakkes tomaterne groft og koges ca 15 min. til det bliver grødet i konsistens. 

appelsinerne og citronerne skylles for herefter rives groft.
nu presses så meget af saften fra frugterne,som muligt, saften kommes i en gryde med 4 dl. vand.- fordel at presse igennem en sigte, da kernerne skal bruges senere.

De revne skaller, resterne af citroner og appelsinerne, incl kerner kommes i et gammel klæde( pudebetræk) og bindes for det, for herefter simre under låg 1 time. sammen med saften og de 4 dl vand.

Efter kogning: pres så meget af saften som muligt ud af klædet, for komme det over i gryden til tomaten. 
tilsæt de 800 gr sukker og kog det op under jævn varme og lad det småkoge til det begynder at tykne. 

Hældes på skollede og atamon skyllede glas.

Tomatmarmeladen skal bruges -  for mit vedkommende, til scrable æg med bacon og brunch pølser.. :-)

Bon appetit 










Ingen kommentarer:

Send en kommentar