lørdag den 2. juli 2011

Årets hyldeblomst gele

Jeg fik ideen at jeg måtte kunne lave gele af hyldeblomster ligesom af så meget andet, jeg gik ud i vores levende hegn, som omkrendser hele vores ejendom. 
- plukkede en god skål fuld af hyldeskærme ca 25- 30 stk 
- rengjorte skyllede dem godt og dækkede dem med vand i skålen,
- skærer 3 økologiske citroner og kommes i skålen
- skålen dækkes af en tallerken og sættes i køleskab de næste 3 dage hvor der røres dagligt
- 3. dagen saften sies igennem et klæde i sigte
- saften 1 liter kommes i gryden, tilsættes 1 kg  syltesukker (med pektin- stivelsemiddel) 
- bringes i kog, koges godt igennem ca 2 min, sukkeret skal være HELT opløst 
- saften tages af varmen og skummes af, kan være en fordel at køle saften en anelse af
- saften kommes på skollede og atamon skyllede glas, lukkes straks og sættes på køl


Geleen smager fortrindelig frisk på et frisk bagt brød eller ristet brød med ost. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar