lørdag den 3. september 2011

Let og frisk salat

En anderledes og frisk salat:

friske spinatblade og rødesalat blade
mandler
granatæbler
pinjekerner
feta
rødløg i fine tynde skiver
kogte og afkølede bulgur
evt tørrede tranebær
friske hindbær

del granatæblerne og sortere "æblekernerne" og saften hver for sig
rist mandlerne på panden til bliver let gyldne, tilsæt 3 spsk honning, rør godt rundt, tilsæt saften fra granatæblerne og rør godt lad små simre et par minutter, kom mandlerne på bagepapir og hak dem i mindre tern.
lad køle af.
Anret den skyllede salat med æbler, pinjekerner,rødløg,tørrede tranebær,mandler ,bulgur, de friske hindbær og feta...  :-)


"Husk at spise brød til" ;-) 

opskrift til flute:  3 stk 

1 dl lunkent vand 
25 gr gær 
½ tsk salt 
1 spsk olie 
2 dl kefir ( ylette eller A-38) 
250 gr sigtemel 
150 gr rugmel 
30 gr hørfrø 
ca 100 gr hvedemel 

gær røres i lunket vand, olie salt, fx ylette tilsættes 
sigte,rugmel og hørfrø kommes i og hvedemel komme i til dejen er fast og smidig, hæve ca ½ time 
dejen formes til flute og lægges  i evt  "Eva slip let  flutes form" 
hæve 15 min. 
ridses og pensles med ylette 
bages 15- 20 min ved 200 gr. i midt ovn 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar