lørdag den 17. september 2011

Paradis æble- gele

Så blev der også lavet gele, 7 glas blev det til, så der skulle vist være en chance for et glas eller 2 til familien  også.. :-)
2 kg paradis æbler,som skyllede og skåret i halve. kogte til de begyndte at bløde ud UDEN AT KOGE UD TIL MOS... :-) lod det stå at trække ca ½ time, inden jeg kom æblerne i sigte beklædt med et tyndt kogt bomulds-klæde, og lod det stå at trække natten over.

næste dag:
Afmål mængden af saft og kom det  i en ren gryde (pres det sidste saft,  igennem klædet for få den vigtige del                 (pektinet- det der gør at geleen bliver stift) ned i gryden.
kog det op og tilsæt 350 gr sukker pr ½ halve liter saft.

PS: skulle i være så uheldige som jeg, i første forsøg, med geleen ikke bliver stift, så kom geleen tilbage i gryden kog op og kom et brev gul melatin (Gele) denne viden takker jeg en meget god ven for.. :-))

 Saften koges op ca 5- 10 min under omrøring.
tag det af varmen og lad stå et øjeblik,  for derefter at skumme af..


Ingen kommentarer:

Send en kommentar