2 kg paradis æbler,som skyllede og skåret i halve. kogte til de begyndte at bløde ud UDEN AT KOGE UD TIL MOS... :-) lod det stå at trække ca ½ time, inden jeg kom æblerne i sigte beklædt med et tyndt kogt bomulds-klæde, og lod det stå at trække natten over.
næste dag:
Afmål mængden af saft og kom det i en ren gryde (pres det sidste saft, igennem klædet for få den vigtige del (pektinet- det der gør at geleen bliver stift) ned i gryden.
kog det op og tilsæt 350 gr sukker pr ½ halve liter saft.
PS: skulle i være så uheldige som jeg, i første forsøg, med geleen ikke bliver stift, så kom geleen tilbage i gryden kog op og kom et brev gul melatin (Gele) denne viden takker jeg en meget god ven for.. :-))
Saften koges op ca 5- 10 min under omrøring.
tag det af varmen og lad stå et øjeblik, for derefter at skumme af..
Ingen kommentarer:
Send en kommentar